A palacsintatésztához:
A töltelékhez:
A tésztához a tejfölt, a túrót, a cukrot és a tojásokat alaposan összekeverem, hozzádolgozom az olajat, majd a szárazanyagokat (lisztek, sütőpor) is apránként, s mikor már nem lehet jól keverni, akkor kezdem adagolni a tejet, végül a szódavizet. Egy kevés időt adjunk neki, hogy elérje a megfelelő sűrűséget, kb. 15 perc kell ahhoz, hogy lássuk, mennyire szívja meg magát a liszt.
Akkor jöhet a sütés. Ne számítsunk papírvékony palacsintákra!
A közepébe pedig jöhet a megszokott túrós töltelék. Nincsenek arányaim, ránézésre készítem, meg kóstolgatom. De elmondom, nálunk mi kerül bele: túró, tejföl, tejszín, cukor, kevés vaníliás cukor, némi reszelt citromhéj.
Szerintem túrótöltelékkel a legfinomabb, de ezt a fajta palacsintát éppúgy lehet kakaóval, baracklekvárral, fahéjas cukorral vagy bármi kedvelt töltelékkel fogyasztani, mint a többit.